Syrisk Guldhamster

Download PDF

Syrisk Guldhamster er den mest almindelig hamster i Danmark.
Den bliver ca. 15cm lang og vejer vejer typisk omkring de 120-160g, hvor hunner er større end hanner.
I Danmark har man dog de sidste par år fået importeret nogle store individer fra Sverige, og dette har skabt nogle linjer, hvor hunnerne nemt runder 180g.

De kommer oprindeligt fra Syrien, hvor man tilbage i 1980’erne indfangede 3 vilde eksemplarer, og med et strengt avlsprogram fik man avlet sig frem til alle de kælehamstere vi har i verden i dag. Dens vildform er en flot gylden farve og heraf har den også fået sit navn.
Guldhamsteren lever som et solitært dyr, der lever alene i små huler, hvor hunnerne kun møder andre hanner, når hun er i brunst . I fangenskab bliver de typisk 1½-2½ år, og er generelt et nemt kæledyr.

Der findes et væld af farver, aftegninger, pelstyper og -længder hos guldhamsteren, hvor mange opdrættere forelsker sit typisk i nogle enkelte varianter og avler efter dem.
Guldhamstere er typisk nemme kæledyr, som børn har forholdsvist nemt ved at håndtere pga. deres gode størrelse.

Guldhamsteren er speciel som hamster fordi de har så veldokumenteret en historie (mere om dette vil følge snarest), og at alle de guldhamstere som findes i dag som kæledag stammer fra bare tre indfangede hamstere.

Share

Skriv et svar