Buret

Download PDF

Buret er hamsterens trygge base. Det er dens territorium, som hamsteren skal kunne føle sig hjemme og tryg i.
Der er stor forskel på, hvordan de forskellige hamstere vil have indrettet deres bur.

Guldhamstere og kinesere vil som regel gerne have et lidt åbent bur; tykt lag bundstrø, rede, hjul, vandflaske og mad, forskellige grave eller klatremulighed og gerne et sandbad. Det kan som regel gøre det for rigtig mange guldhamstere, i et bur på minimum 55*35 cm eller 60*30 cm. Men det er også ABSOLUT minimum!
Langt de fleste guldhamstere vil også gerne have noget mere indhold i form af div. legetøj, hængekøjer, tunneler, broer og papkasser.
Størrelsen på buret til guldhamstere og kinesere er altid et godt spørgsmål. Især guldhamsterne. Nogle få guldhamstere vil nemlig have små bure mens størstedelen dog gerne vil have større bure. Det er meget individuelt, men som udgangspunkt hellere for stort end for småt!
Kinesere bør have et bur på MINDST 55*35 cm i længde*dybde.
Guldhamstere sætter som udgangspunkt pris på langt større bur – vi anbefaler mindst 70*45 i længde*bredde. Begge vil gerne have det fyldt med mange muligheder for at kunne bevæge sig rundt.

Dværghamstere ser noget dårligere end guldhamstere og kinesere og foretrækker derfor et bur, som er fyldt godt op med alt muligt sjovt. løbehjul, masser af huler, tunneler, broer og div. legetøj. De udnytter ikke store åbne områder, så derfor er der ingen grund til at købe et kæmpe bur, hvis ikke pladsen fyldes med en masse legetøj o.l..
En dværghamster bør dog aldrig gå på mindre plads end 55*35cm, men mange hamstere vil sætte pris på langt større bur fyldt med mange muligheder for at kunne bevæge sig rundt, men husk at dværge gerne vil have fyldt buret op med mange ting at kravle rundt i og under.

 

Når man får hamster unger, skal buret være indrettet noget anderledes og ofte større.
Som udgangspunkt skal buret være UDEN tremmer i siderne – unger kan kravle før de kan se, og de kravler nemt ud af 0.9cm tremme afstand! Brug kun lukkede bure som avlsbure. Avlsburet skal derudover faktisk være rigtigt kedeligt. Rede/hus er det vigtigste og masser af mad.
Løbehjul er de ikke sikre i at bruge før de er mindst 3 uger, så indtil da skal hjulet slet ikke være i buret, mens mange faktisk slet ikke giver den hjul før de er flyttet fra deres mor, da moren godt kan slynge dem voldsomt ud af hjulet, når hun løber hurtigere end ungerne.
Dværghamster og kinesernes avlsbur bør ikke være mindre end 30*60 cm eller 55*35 cm, hvor guldhamsteres avlsburet minimum bør være 70*45cm, når ungerne er begyndt at bevæge sig rundt. Er kuldene store vil et større bur ofte være nødvendigt.

 

Hvis man synes det kan være meget uoverskueligt at få indkøbt alt det rette udstyr har nogle butikker lavet “startpakker” til hamstere. Husk at tjekke at hjulet passer til hamsteren, hamstervat er no go og det er salt/kalk/mineral sten også. Mange startpakker er desværre ikke pengene værd, da der er for mange ting, som er lige til skraldespanden. Vær derfor meget kritiske, hvis du køber en “færdig startpakke”..
Ved f.eks. LUX shoppen er der lavet en rigtig god startpakke til dværghamstere og guldhamstere – man kan håbe at lignende initiativ vil vil taget op i andre butikker, både fysiske og online shops.

_

Share

Skriv et svar