Om siden

Download PDF

HamsterInfo er startet op, som en hjemmeside udelukkende for at bringe en masse info ud til hamsterejere og -interesserede.

Tilbage i 2007 startede siden af nogle opdrættere i et samarbejde. I starten var det Malthes opdræt (Hanne), DK Nadezhda’s Opdræt/Satomis Kinesiske Hamstere (Pia) og Biils opdræt (Anette), som startede med at få skrevet en masse erfaringsbaserede artikler og indsamle viden fra artikler, udenlandske hjemmesider og kontakt til dyrlæger.
Vi havde en masse opdrættere til at hjælpe os i starten – vi indsamlede deres erfaringer om alt muligt. Vi gik også i gang med Hamsterpaletten.dk for at få vist så mange farver som muligt af de forskellige varianter hos de fem hamsterarter.
Hos Dansk Hamster Forening, findes der indes der jo en standard, med billeder af de farver, der kan udstilles, men alle andre varianter var der ikke, for der var langt fra standarder på alle varianter. Så som et bidrag til standarderne ville vi gerne vise ALLE farver i de forskellige nuancer, der fandtes billeder af – og som vi måtte låne.

Det vigtigste formål med siden har fra start af været, at give andre så god en viden om hamstere som muligt – på dansk og samlet på en side uden at være afhængig af en masse økonomisk støtte fra diverse butikker, som trængte til reklame.
Der findes nemlig masser af hjemmesider derude, som kun dækker det ene eller andet område, og nogle sider misinformerer endda, hvis man ikke er kritisk i sine kilder – typisk er det salgssider, som er fyldt med reklamer. De eneste rigtigt opdaterede sider, som dækkede hele vejen rundt var på tysk eller engelsk – det ønskede vi at gøre noget ved! Så sagt så gjort – vi startede i 2007.

Hvem står så bag HamsterInfo – og hvordan ved I at den info vi fortæller er korrekt?
I starten var “Vi”  et lille hold primært på 2; Pia (DK Nadezhda’s/Satomis Hamnstere – Tidligere opdrættere af alle 5 arter) og Lise (Aureus’ opdræt – Opdræt Syrisk Guldhamster). Vi var en lille gruppe af er både nuværende og daværende opdrættere og er begge hamsterejere. Vi er opdrættere gennem flere år med flere kuld og en hel del hamstere gennem årene.
Løbende får vi artikler og erfaringer ind fra andre hamsterejere og -opdrættere og dyrlæger. Ligeledes er “vi” også alle opdrætterne, som samlet “er” Dansk Hamster Info og alle I andre som bidrager til siden.
Meget af Helbreds- og sygdomsinformationen har vi opnået via egne erfaringer, andres erfaringer fra hele verden, artikler og/eller efter snak med dyrlæger.
Vi tjener ingen penge på denne side, og vores interesse er udelukkende, at skabe en så god og dækkende side om hamstere, som overhovedet muligt!

Efterfølgende er både hamsterinfo.dk og hamsterpaletten.dk overdraget til Dansk Hamster Forening, hvor Pia stadig sidder med i arbejdsgruppen omkring siderne.
Dette blev gjort både for at mindske arbejdspresset på den enkelte – døgnet har kun 24 timer, og også for at få strømlinet siderne mere, så de afspejlede en fælles front.
På den måde håber vi at få tre stærkere sider, som spiller sammen: En til hamsterinfo, en til farver og genetik og en til foreningen.

Kan man blive medlem? – det spørgsmål får vi rigtig ofte, og mange tror at selve Dansk Hamster Info er en foreningen.

Nej man kan ikke blive medlem. Vi er ikke en forening. Siden her drives nu af Dansk Hamster Forening, men man kan ikke blive medlem af Dansk Hamster Info. Dette er udelukkende en informationsside.
Vi opfordrer i stedet til, hvis man vil være medlem af en hamster forening med de fordele det giver, at man melder sig ind i Dansk Hamster Forening.

Dansk Hamster Infos formål er at udbrede korrekt viden om hamstere.

_

Share