Forberedelser

Download PDF

Inden hamsteren flytter ind, er der nogle ting som er rigtig godt at have på plads.

Hamsterens bur skal være indkøbt og den skal have en fast plads.
Det kan være en rigtig god idé at indrette buret i 14 dages tid inden. Så har man haft buret til at stå og man får en fornemmelse for, om man kan tåle f.eks. hø eller spåner. Det er så træls at få hamsteren hjem og først opdage allergi bagefter.

I buret skal alt også helst være klar; løbehjul, redemateriale, måske et hus/rede, div. legetøj i form af f.eks. tunneler, rør, broer, kravleklodser, hængekøjer osv., vandflaske, madskål og sandbad er også fast inventar i buret. Dog er det ikke alle der bruger madskål. Nogle spreder foderet ud over bunden af buret, for at give hamsteren lidt stimulering i at lade den finde sin mad selv. Dette giver naturligvis også lidt madspil, men kan være rigtig givende for din hamster og lidt mere naturligt for den, at skulle finde mad i budstrø og legetøj.

Foder og bundstrø skal være valgt og indkøbt, en gnaverkyndig dyrlæge er også godt at have fundet inden, man står og har brug for det. Så ved man, hvor man skal rette henvendelse, hvis uheldet er ude og hamsteren bliver syg.

Share

Skriv et svar