Vinterhvid Dværghamster

Download PDF

Vinterhvid Dværghamster er en dværghamster, som oprindeligt stammer ikke mere end 500-1000km fra campbells dværghamsteren.
Den fik oprindeligt sit navn, fordi mange vinterhvide skifter til hvid vinterpels om vinteren – dette gør alle dog ikke.

Den vinterhvide blev i flere år anset som samme art som campbells og de gik bl.a. under navnet “Sibirisk dværghamster” eller “russisk dværghamster” . I dag ved man at det er to separate arter, som ikke bør blandes sammen.

Den vinterhvide dævrghamstere er lidt anderledes end campbells – den udmærker sig bl.a. ved pelsskifte om vinteren, den er mere grå i sin vildt farve, der findes kun en farve og en aftegning – det giver i alt 4 varianter: Agouti, Saphir, Pearl agouti og Pearl saphir. Den er også mere rund i sin kropsbygning og en smallere rygstribe.

Den er generelt en rolig hamster, som meget nemt bliver utroligt tam. Den bliver typisk omkring 10-12 cm og vejer oftest 35-55g som fuldvoksen.

Dværghamstere i naturen er udpræget sociale i små kolonier, men i fangenskab er det typisk anderledes, fordi deres forhold er så meget anderledes, og individer som ikke kan sammen i fangenskab ikke har samme muligheder for at gå væk fra hinanden.
Der findes meget sociale linjer, som nemt går sammen, men ligeledes findes der også linjer, som ikke tåler synet af andre hamstere, når de bliver voksne og har fået de første kuld.
Generelt anbefaler vi at dværghamstere holdes alene (medmindre det er avlspar), og at de holdes i et-plans bure, uden en masse rum, da dette vil blot opfordre dem til at danne små territorier i buret og skabe splid.

Share

Skriv et svar